vrijdag 14 mei 2010

de laatste dagen

Het is vandaag 13 mei en we hebben vandaag weer een dag op zee, het is ook de laatste zeedag al weer en alles moet al weer in gereedheid gebracht worden om morgen het schip te verlaten. Koffers zijn weer gepakt, douanepapieren klaarmaken en dan stappen we morgen in Los Angeles alweer van boord. Tsjee 16 dagen cruisen wat klinkt dat dan erg lang, maar wat is dat supersnel gegaan en wat hebben we genoten om dat alles zo een keer mee te maken. Het leven op zo’n schip is heel apart en je maakt heel veel nieuwe dingen mee,
alles heel relaxed en heerlijk om tot rust te komen.
We zijn met ons hoofdstuk van Mexico begonnen. Op 9 mei was het Moederdag en na een ontbijtje op bed met een wat ruwere zee, zijn we ’s middags met een excursie in Huatulco geweest, dat is een van de nieuwste opkomende badplaatsen van Mexico, dus weinig historie. Het was erg warm en de airco in de bus deed het niet zo goed, dus het was even afzien. We hebben een Artisian craft-shop bezocht met uitleg hoe ze de authentieke Mexicaanse stoffen maken en konden we even in het stadje rondlopen.
Later zijn we naar een restaurant gegaan om Mexicaans eten te krijgen zoals Tamales, Mole, Encheladas (of hoe je het ook schrijven moet) en natuurlijk dan ook Mexicaans bier voor Willem. ’s Avonds was er een bijzonder leuke show door de bemanning gemaakt en was dat een heel spektakel. Normaal gesproken dus altijd een fotocamera bij ons, maar op dat moment dus niet en dat was erg jammer, want dat was echt een feestje op zichzelf. We zijn richting Acapulco gevaren en daar zijn we dan ’s morgens om 7 uur weer aangekomen. Na het ontbijt stonden we al om 9.15 uur aan wal om met de bus naar de Cliff-divers te gaan.Dat was ook een heel bijzonder iets om dat te zien, ze duiken echt van een hele hoogte af, ze schijnen daar dan ook veel mee te verdienen. Dat is in ieder geval wel iets wat het dubbel en dwars waard is, want ik vraag me wel een beetje af of het niet een aanslag op je lijf is als je dat zo vaak doet. We hebben ook nog een rondrit gemaakt met wat sightseeing langs de bekende hotels in Acapulco, daar staan er dus echt heel veel van en is er veel in aanbouw, ook de huizen van Oprah Winfrey en Sylvester Stallone staan hier klaarblijkelijk. We zijn uiteindelijk in de stad zelf beland. Wij hebben altijd de 2e zondag in Mei dan Moederdag, maar in Mexico is het dus altijd op 10 Mei Moederdag en is het zelfs een nationale feestdag, alle kantoren en zo zijn dus gewoon gesloten. Maar al het volk liep op straat en was het gewoon een groot feest, ook hier natuurlijk heel heel veel kraampjes en kooplui die hun waar aan je willen slijten. Nadat we weer aan boord gekomen zijn, was er een folkloristische show en dat was ook bijzonder om dat nog te zien. We zijn aan boord hier uiteindelijk met 10 Nederlanders en nog een stel uit Canada van Nederlandse afkomst. Wij kenden dan 6 Nederlanders wel vanaf het begin, maar de rest hadden we dan nog niet ontmoet. Zij hadden dan al wel met de anderen kennis gemaakt en hebben de Canadezen het uiteindelijk geregeld dat we met 12 personen gezamenlijk diner zouden hebben. Het was erg gezellig en het enige Nederlandse bemanningslid Boukje Bijlsma kwam ook nog een poosje bij ons aan tafel babbelen. Na het diner zijn we nog naar het dek gelopen, want daar was een groot gezellig feest aan de gang met nog weer een buffet. Mmm ik heb me maar aan een bordje met fruit gehouden, heerlijk is dat altijd zo’n lekker stuk ananas en meloen en weet ik nog wat niet meer. Ze maken hier in ieder geval bijzonder veel werk van het eten.
De volgende dag hadden we weer een dag op zee en een aantal dagen geleden had ik een verzoek ingediend of Willem soms de brug bezoeken mocht. Uiteindelijk blijkt achteraf dat we zeker wel eerst door de veiligheidsdienst van het schip gecontroleerd zijn en hebben we van de kapitein een persoonlijke uitnodiging gekregen om de brug te bezoeken. Hij was er zelf wel niet, maar het was reuze interessant om het daar zo eens te zien. De rest van de dag hebben we gewoon lekker relaxed op het achterdek gelegen, gelezen en ook was het gewoon heerlijk om op het eigen balkonnetje te liggen met een bakje thee en wat lekkere koekjes er bij natuurlijk. Op zichzelf hebben we een lekker kleurtje, maar ik ben behoorlijk aan het vervellen dus ja ik weet niet hoe lang dat mooie kleurtje er op blijft zitten. Gisteren zijn we in Cabo San Lucas gekomen en hebben we weer een excursie gehad. Er was daar een mooie rotsenpartij met een zeehonden en pelikanenkolonie, we zijn er met een catamarang naar toe gevaren en dat was ook weer een hele belevenis te noemen. Dit stadje is ook weer een badplaats in opkomst en dat is dan ook eigenlijk wel weer jammer te noemen, want de nieuwbouw schiet de grond uit en geeft wel weer een aanslag op de bestaande natuur. Maar ja Mexico en dit soort plaatsen moet het toch wel echt van het toerisme hebben. Vervolgens zijn we met een klein busje naar een ander mooi uitkijkpunt gereden, het weer was prachtig en hebben we even later ook daar in het stadje nog rondgelopen. Toen we weer aan boord waren, heb ik heerlijk nog een poos op het balkon gezeten, maar ja op een gegeven ogenblik werd het toch echt een stuk frisser dan we gewend zijn. Gisteravond nog even naar het Casino geweest en hebben we later nog een leuke show gezien, later nog weer een heel spektakel met een feestje van de bediening en ja toen waren we het zat. We zijn naar de hut toe gegaan en hebben we weer de kapitein gemist. Entertainment is hier te kust en te keur, men regelt hier erg veel en kom je tijd te kort om alles te doen en te zien.
Dan is het weer het laatste dagje om alles te regelen, we hebben vandaag niet veel buiten kunnen zitten want er stond echt een koude wind en 29 graden of 16 graden is echt een verschil van een beste jas of lange broek.
Ik zal straks nog wat foto’s proberen te plaatsen en het nog in het Engels te vertalen, maar ik weet niet of ik daar nog genoeg minuten voor heb. Anders komt dat dan morgen wel weer als we gewoon in het hotel zitten.
Veel liefs, Ria en Willem

I’ll try to fill in some pictures or translate this message, but I’m not sure if it will work out with the minutes I’ll still do have avaible for Internet. Otherwise, I’ll manage it tomorrow while we are in the hotel again.
Love, Ria and Willem

1 opmerking:

  1. I didn't know Oprah and Sylvester Stallone have places in Aculpulco. I'm not surprised, though.

    It sounds like you have had quite the trip!

    We cannot wait to see you! We are VERY excited!!!

    BeantwoordenVerwijderen